Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Vuurbak Fika

Vuurbak Fika Vuurbak.

Vuurbak Fika

Fika is in Zweden een belangrijk onderdeel van de cultuur. Iedereen doet aan fika.

Vuurbak is FAN!

Fika betekent een pauze moment met oa.koffie & lekkers en is een sociale aangelegenheid. Even echt samen zijn en aandacht voor elkaar hebben. Meestal een koffiepauze met collega’s, familie of vrienden. Naast koffie is thee, sap of andere alcohol (vrije) dranken natuurlijk ook toegestaan tijdens de fika. Bij een fika serveer je zoete producten van de bakker (vooral kaneelrollen) en natuurlijk heel veel smakelijke broodjes en koekjes.

Deze geweldige Zweedse traditie verspreidt zich over de hele wereld.

Organiseer jouw eigen fika & “light your fire!

In onze webshop vind je bijzonder manieren om je koffie te maken. Bijzonder om te doen en bijzonder van smaak!  Start je eigen fika rituelen & geniet samen.

Rok- Espresso. Feel the coffee

Chemex – Filter. Slow drip coffee

Rivsalt. Garneer je koffie, je fika cocktail of je fika broodje met de bijzondere smaakmakers van Rivsalt. The Scandinavian design brand for foodies.

 

INGREDIËNTEN KANEELBROODJE - KANELBULAR

DEEG

  • 570 ml kopjes lauwwarme melk
  • 150 g basterdsuiker
  • 45 g verse gist
  • 1 theelepel kardemomzaadjes verpletterd met een stamper en mortel
  • 180 g / 1 ½ stokjes ongezouten boter, gesmolten
  • 1 scharrel ei
  • 1 kg alledaagse bloem

 

VULLING

  • 100 g ongezouten boter verzacht bij kamertemperatuur
  • 200 g donkerbruine suiker (liefst nog zacht uit een nieuwe verpakking)
  • 3 eetlepels gemalen kaneel

 

TOPPING

  • Ei
  • Kandijsuiker

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Doe de melk, suiker, gist, kardemom, gesmolten boter en het ei in kom en mix dit met een deeghaak. Voeg hier geleidelijk de bloem aan toe totdat het in zijn geheel is opgenomen. Bedek het deeg met een schone theedoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen 
  2. Rol het deeg uit met een deegroller tot het ongeveer 30×80 cm is en 7 mm dik. Doe de boter gelijkmatig over het deeg en strooi de suiker en kaneel over het gehele oppervlakte. Rol het deeg op en snij het in stukjes van ongeveer 2 cm.
  3. Leg de stukjes deeg op een bakplaat en bedek ze met een schone theedoek. Laat ze nu weer op een warme plaats 30-60 min
  4. “Kwast” de broodjes vervolgens met het geklopte ei en bestrooi de suiker over de broodjes. Verwarm intussen de oven voor 200°C (of Gas 6). Bak de broodjes voor 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de oven en leg ze op een oven rek.
  5. Laat de broodjes afkoelen en serveer deze vers uit.
  6. Nodig je vrienden uit.
  7. Kopje kopje of thee erbij?
  8. Geniet van je fika!

Njoy your Kanelbullar delight!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Read more

Online Campfire conversations & inspirations. Vuurbak.

Online Campfire conversations & inspirations.

Campfire conversations & inspirations.  Help elkaar met Tips, trics en inspiraties. Samen genieten van warmte, sfeer en inspirerende verhalen. Nu even apart van elkaar. Immers, de meesten van o...

Meer informatie
Barebones. Elevate life outdoors Vuurbak.

Barebones. Elevate life outdoors

Barebones. IT ALL STARTED WITH THE PRIMAL PULL OF THE FIRE!    Vuurbak introduceert Barebones!  Campfire conversations & celebrations   Trots delen we hier het verhaal achter dit geweldige n...

Meer informatie